Thursday, October 16, 2008

Serdak biskut raya

Ini je la biskut yang masih ada kat rumah ni pun..
mase nak raya saya beli habis la dlm rm700 lebih..
Oppss..bukan utk mkn sendiri ye..
beli utk bwk balik kg sbb mak saya mmg tak buat biskut..
dia tak suka wat kerja ni dah..
dulu kecik2 sy sll juga tgk dia buat biskut raya..
skang ni wassalammm...
Selain tu saya beli bebyk jenis sbb nak jadikkan buah
tgn utk tetamu mase kenduri hari tu..itu sbb beli byk
selalunya habis dlm rm 300 aje..
Mase beranak sulung berpuluh jenis yg sy buat
pastu bila dah ada dua org rakyat melayu ni..
terpaksala beli aje..
tak larat nak berperang ngan hero nan aktif itteww..
Almond Flakes
Beli ngan cikgu sekolah..suka biskut ni...
tidaklah manis sgt dan ranggup..
harga pun murah la juge..

Cashew Delight

Biskut ni sy panggil biskut mak datin..almaklomla reganya mahal giller..
Tahun lepas sy jd agen tlg jual tapi thn mls le..
leceh nak ambik order, kira duit semua tu then delivery..
tak de bussiness minded lagi pun..
This year pun beli sbb org tu tanya nak lagi ke tak dan ada kwn lama yg nak
Tapi malangnya kualiti tak setanding thn lepas..hasil kerja dia tak kemas
coklat pula tak sedap (mcm coklat yang murah sesgt dia pki)
thn lepas sampai penuh cup dia isi..ni tak sampai pun..
Harga juga dinaikkan..38biji/rm30
Moral of the story: sib baik tak menjual thn ni..kalu tak kiter le yg kena nnt!!!

No comments:

Post a Comment

WE KNOW EACH OTHER SINCE 1996

Daisypath Anniversary tickers

Our anniversary

Daisypath Anniversary tickers