Wednesday, January 28, 2009

Anak2ku

E-in @ Baby

video

Hihi..sesambil umi berblogging, umi bagi can kat E-in tgk youtube. Banyak learning video songs yang ada. Suka dia. Cuma yang Elmo ni sampai tergelak2 dia tapi umi lambat nak record la plak. Dia suruh ulang byk kali. Dia tergelak tgk elmo nyanyi tang "Lalalalala!".

Ini video clip yang dia tgk.



E- in memang suka dgn buku bergambar yang warna warni..dia boleh fokus lama. Kadang2 dia mumbling dlm bahasa dia. Cute je. Umi apa lagi..snappo2 la...bila dah byk snap tak tau mana satu nak taruk kat sini..haha..Sori yekss terover upload skit.


tgk tu..serius je muka.


tapi umi nak ambik gambar..kesian tgk umi dok tertonggang terbalik nak ambik gambarkan..maka i pun senyumla skit kat umi..kesiannn..


Tapi bila dah kasi can over lak umi nih..maka i tak layan je..i nak read!!

Hani @ Kakak

Dah lama umi tak cerita pasal kakak Hani. Kakak sekarang dah 6 yrs old dah. Dah banyak benda dia pandai. Alhamdulillah tuhan permudahkan umi jaga kakak. Kakak pun dah pandai jaga adik dan rajin tolong umi. Kekadang ada jugakla fiil2 yang ngengada menguji tahap kesabaran umi. Hehehe...

Hani masih lagi bersekolah di Q-dees. Sudah boleh membaca Bahasa Melayu dan Inggeris serta sudah pandai mengira. Last year punya test pun markah dia agak impressive for me semua 90% and above. Dia mmg rajin. Balik sekolah mesti habiskan kerja rumah. Sekarang ni dia jarang bertanya dah. Dia pandai buat sendiri. Cuma bila ada ayah dia manjala skit2. Buat2 tak pandai itu ini. Kalau dgn umi dia tak berani punya. Dia kata "umi teacher garang!!" ahha..haha....

Iqra' pun baca ngan ayah. Semuanya ayahla. Memang anak manja ayah. Baru ni ayah gi potong rambut dia nak ikut pastu tetiba je nak potong rambut juga. Nak potong mcm Dora katanya. Sedangkan b4 this beria2 tak mo kasi potong. Dia komplen kat sek ada air cond tapi tak kena kat dia. Amboii bukan main lagi. Umi dulu sek tak de air cond pun pandai jugak. Sebab itu skrg ni suka sgt dok rumah opah sbb rumah opah byk air-cond ye? Semua tmpat ada. Kat rumah kita tak de. Nanti ye ada rezeki kita pasang. Dah siap semua plan umi nak hias balik rumah baru pasang.

p/s: Hari ni aku terlebih rajin memblog sampai 4-5 entry hari ni saja!! Haha..ala nnt i dah sibuk bilala leh update..seminggu sekali payah. Kalau dah mase..apa salahnya..ye tak? Jgn ada yg termuntah dah la!! :P

1 comment:

  1. alahai comellnyer dia baca buku..good boy....

    wah semakin bijak yer kakak...ciklinn doakan kakak terus berjaya yer....

    budak2 mmg cenggitu kan..ada jer benda nak uji kesabaran kita...

    ReplyDelete

WE KNOW EACH OTHER SINCE 1996

Daisypath Anniversary tickers

Our anniversary

Daisypath Anniversary tickers