Wednesday, June 17, 2009

She can read! (versi gambar diupload bebyk!! yeay!)


Sabtu lepas kami ke Tadika Q-Dees sebab depa ada buat Fliptec Reading Celebration. Kami terlambat skit sbb mlm sebelum tu sy mark paper Biology sampai pukul 4.30 pagi. Sungguh berat nak bangun tapi sbb anak digagahkan jugakla. Saya rase anak2 ni kecil atau besar jika diberi sokongan dan perhatian mereka akan lebih bermotivasi dan bersemangat.

video

Alhamdulillah...Hani sudah boleh membaca dengan lancar...mase umor lima tahun lagi dia sudah boleh membaca in English, Malays n Mandrin. Thanks and congrats to all teachers at Q-dees sbb mengajar anak umi ni smpi pandai membaca, mengira, menyanyi, melukis, mengaji dsbnya. Sy memang surrender bab2 nak mengajar budak2 kecik ni. Memang kurang sabarrriaahhhh....haha..cepat je temperature nak naik. Nasib baikla sy mengajar budak besar..kalau tidak sure dah masuk paper dgn tajuk "Guru Perempuan Dera Pelajar Kerana Gagal Mengeja AYAM!" hahaha...ok saya sudah melalut! Berbalik pada cerita, majlis ni tak besar just a simple meeting between parents, pelancaran Q-dees Taming Jaya Facebook, Reading session by students age 4-6 years old (how cute they are!), Singing and Games! Majlis ni mcm majlis khatamla. Hani kena baca in English. Hehe...seronok rasenya bila anak2 berjaya menguasai sesuatu kebolehan. Betul tak ibu2??

Proud family..

Singing!! Hehe..Hani, Misya (behind Hani-Hani's cousin a.ka anak tokey Q-dees) and Adelia (Zubye's niece with floral blouse) tak pakai baju sekolah...saje..glamer skitkan..haha..

Musical Chair...mase ni Hani n Misya tak leh dok jauh skit..tapi Hani kalah mase dah top 5! Oklah tu dear..

Adinda E-in yang sgt behave ketika ini..berpeluh2 dalam kesabaran menunggu kakak habis main games.

Second game...tak tau apa nama game ni..main tangkap2 budak kecik kot! Seronok gak jadik cikgu tadika...ajar budak main2 sambil belajar..cuma stamina pun kena kuat jugakla..

So dua-dua game itu tempat ketiganya dpat kat budak dua olang ini. Macam pakat je. Haihhh...risau darjah satu nnt buatnya lain kelas...mak ayah la yang pingsan!

Tgk tu...Hani minum air bekal Misya. Sharing is Caring..yela..yelaa...umi ikut je la.

Lepas tu kami ke Petronas BTHO yang dekat dgn rumah kitorang sbb ada event kat situ..ada pameran kucing kat situ..dok sekejap je..sbb Mr. hubby just nak tunjuk muka kat bos dia yang bahawasanya,

"ye sy datang bos...(w/pun event ni tak melibatkan saya!)".

Yelah kan, dah bos2 besar dah turun takkan kuli plak yang jual mahal tak mo turun padang..dahla dekat rumah. Aku berkorban jelah..demi masa depan dan karier suami yang perlu komited itu :p (sy respect dia sbb komited!). Then kami shoot to KLIA! Hani paling seronok sbb dia ingat nak naik plane...la..aihh lain hari ye kakak!


Tujuannya nak ke sini! Tapi benci tullah..Tie Rack KLIA ni..design dia tak lawa langsung..baik beli MORTADA lagik cantik...material sama je....murah plak... (tau pun!! yang aku gatal dtg sini wat pe???)


Untuk tidak menghampakan...paksa cik abe snap gambar saya lagi...ye..ye..saya tahu..walau mcm mana byk pun sy buh gambar kat sini..sure korang nak tgk gambar tuan punya blog yang paling byk..tul tak! Betul tak?? Jangan tipu!! Tak baik dosa tau! Jgn malu nak ngaku sbb sy pun sama gak..kalau gi blog org..sy suka tgk gambar tuan empunya blog dr gambar org lain!! Haha...sy tak hipokrit!


Kami tak lama kat sini..makan kat food court...murah tapi tak le sedap sgt..okla. Mkn pun tak tenang sbb E-in mengamuk nak lolipop lagi sedangkan dia dah habiskan dua dah! Tak bleh yeks..rosak gigi. Nnt sengih tak hensem dah!

Muka bengang +ngantuk..


PICTURE OF THE DAY!!

Owh..saya suka sgt dgn gambar ni. E-in nampak cheeky sgt. Nampak matang, cute, hensem, dsbnya...sorry ye..sesi mengangkut bakul/tekan lif/picit jerawat sendiri!Tapi silalah faham..ibu mana yang tak rase anaknya comel?Biar tidak di mata orang tapi di mata sendiri...tapi awas! Jgn berlebihan nnt bila besar kalau perasan bagus susah pula nnt..buat org menyampah je. So berpada2lah kan..?

Oklah sekian sahaja laporan saya buat kali ini....sy sudah capek dan byk kerja lain nak kena buat! Kalau ikutkan mmg tak patut update blog tapi sy dah muak tgk Fail PEKA Sains and Biology..at least nak release tension jap....ok nak sambung kerja..bye!


3 comments:

  1. anis
    kak za suka tengok sumer gambar2 kat entry ni... :D
    mak dah kelik kelate ke

    ReplyDelete
  2. saya setuju dengan anese..ibu mana yang tak ckp anak nya comel kan.. Yang penting kita ikhlas memuji anak sendiri.. sometime org lain yg bagi pujian ni.. kite tak tahu hati mereka ikhlas ke tak.. so..better puji anak sendiri kan...ehheh

    ReplyDelete
  3. ehhhh...ada gambar adelia di situuuuuu ;-)

    ReplyDelete

WE KNOW EACH OTHER SINCE 1996

Daisypath Anniversary tickers

Our anniversary

Daisypath Anniversary tickers