Sunday, August 30, 2009

Asam Pedas Ikan Parang

Di bulan yang mulia inilah blog sy ni meriah skit dgn mknn. Kalau tidak..kirim salam. Sebulan sekali belum tentu. Jadi semalam, 8 Ramadhan, Chef Anese telah bertungkus lumus meng'Asam Pedas'kan Ikan Parang pemberian ibu mertuanya berserta bbrp masakan lain yang pastinya menu ringkas2. Satu ekor sudah selamat. Ada 2 ekor lagi yang bakal diusahakan. Sila tungguuuu! Ok tak mau tulih byk...just enjoy the pics tapi jgn renung, telek lama2 nnt makruh! Ehehe.....

Resepi credit to Kak Juns. TQVM!

Bila dah ada asam pedas, partnar kegemaran saya ialah bergedil daging/ayam. Resepi sendiri. Campak2 pastu gentel2 ajer..mudahkan?

Untuk anakanda, bonda tidak lupa asalkan menu mudah bonda pasti buat. Ayam Gajus juga resepi campak2 sendiri.

Ulam2 adalah wajib. Disebabkan malas tidak cukup masa utk menumbuk sambal belacan, maka cincalok jadi pilihan..lagipun nak syncronizekan dgn Asam Pedas Melaka. Ecece...

Geram melihat koleksi minuman Kak Hana, maka menayang jugalah Sirap Bandung Soda yang dgn jayanya dihasilkan tanpa berketul2! Yaiyy!

Sekian sahaja laporan dari bilik masakan. Semoga anda ceria sokmo. Ingat pesanan saya, bila bukak internet jgn asyik google gambar mknn sahaja, bila tgk tv pun jgn bukak rancangan AFC sahaja ye! ;P

P/S : Semua menu dihidangkan seawal jam 7.00 pm utk sesi pengambaran.

2 comments:

  1. dosa tau tayang2 makanan dekat aku yang berpuasa ni. dah la tak offer ckit kat aku..sedey!

    ReplyDelete
  2. hi k.anese...kite lagi...bole x bg resepi ayam masak gajus...macam menarik...email kat kite eak...hajahfizah@yahoo.com.my

    ReplyDelete

WE KNOW EACH OTHER SINCE 1996

Daisypath Anniversary tickers

Our anniversary

Daisypath Anniversary tickers